Startup Survivor este un program educațional de antreprenoriat ce se desfășoară pe parcursul a două săptămâni. Principalul scop este de a educa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, pasionați de ideea de a avea propria afacere.
Programul educațional a fost gândit cu scopul de a transmite informații structurate despre ce presupune dezvoltarea unor idei de afaceri de tip startup, cu focus pe validarea acestora prin utilizarea metodologiei Lean Startup. Activitățile se desfășoară într-un cadru informal, prin interacțiunea participanților cu antreprenori și specialiști din diverse medii.
Vino să cunoști antreprenori de success din comunitatea locală și să afli cum și-au dezvoltat propria afacere.
Învață și aplică strategii și metode cunoscute de generare a unei idei de afacere.
Întâlnește potențiali investitori, parteneri de afaceri, mentori și specialiști renumiți din domeniul antreprenoriatului.
Founder - Teenlabs
CEO - imobiliare.ro
President - LASTING
Head of design - New Haircut
CEO [e-spres-oh]
Mad Scientist - Dream Production
29 iunie - 14 iulie 2018
Text...
Text...
Text...
Text...
Text...
Text...
Startup Survivor a fost o experiență nouă petru mine unde am învățat, printre multe altele, că nu poți să fii sigur de succes însă cu multă muncă, ambiție și răbdare poți ajunge la el, că și un eșec te poate ajuta. Am reușit să construim startup-uri imaginare al căror rol a fost să trecem prin pașii realizării acestora și să învățam ce înseamnă conceptul de lean startup. A fost un bootcamp intens de unde am rămas cu un bagaj solid de cunoștințe, cu multe sfaturi despre cum să reacționezi în anumite situații și exemple de bune practici.
Vii in programul asta daca vrei sa inveti facand si sa intri intr-o lume mai greu accesibila studentilor, din pacate, iar asta presupune sa dedici din timpul tau si sa muncesti pe bune. Sunt cateva lucruri care m-au facut sa ma inscriu si sa termin programul: 1. input de informatie bine structurata si coerent aleasa, 2. atmosfera informala insa profesionista, cu oameni faini de la care ai ce sa inveti si 3. dorinta de a testa pe propria piele procesul si informatiile primite. De atunci am inceput o afacere si clar, Startup Survivor a avut un impact in asta.
A fost o experiență destul de interesantă. Am trecut de la extaz la dezamagire de foarte multe ori și invers, și eram pe punctul de a renunța foarte des. Însă Startup Survivor a vrut să ne învețe că perseverența în business, e una dintre cheile spre succes. Deși aveam deja o afacere deschisă când am intrat în Startup Survivor, după ultima zi de "supraviețuire" vedeam deja lucrurile diferit. Recomand cu încredere viitorilor antreprenori.
A fost o simulare de startup foarte interesantă, ne-a solicitat mintea la maxim pe toată durata. Mi-au plăcut conceptele de Canvas și Lean startup (am cumpărat și cartea lui Ries ulterior 😄). Echipa mea a avut ca și proiect o platforma online pentru artiști, unde aceștia își puteau valorifica operele. Am reușit să ne validam ideea și chiar am făcut și prima vanzare la gala de final.
Ediția din 2016, a fost o ediție pilot, limitată doar membrilor activi în organizații studențești. Dar, din 2017, programul este adresat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani și studenților, indiferent de profilul sau facultatea la care studiază și indiferent de experiența antreprenorială anterioară.
Startup Survivor se desfășoară pe durata a două săptămâni, sub forma unui curs intensiv de educație antreprenorială.
În timpul weekend-urilor vor avea loc workshop-uri tematice (Lean Startup, Core Business Skills, Customer Validation, PR și comunicare, Marketing, Pitching. Finanțe și Legalitate) și sesiuni de lucru în echipă. Pe parcursul săptămânii se vor desfășura următoarele: Guest Talks (prezentări susținute de specialiști pe diverse arii tematice), sesiuni de mentorat one-to-one cu antreprenori locali, sesiuni de Pitch Practice, sesiuni de lucru în echipă, teambuilding și networking.
Mentori cu experinta in antreprenoriat, lideri din domeniul IT, specialisti cu experiență, precum și ați tineri doritori de a-și deschide propria afacere.
Destul de mult. Ideal ar fi ca Startup Survivor să fie activitatea ta principală în acea perioadă, dacă vrei să beneficiezi la maxim de program.